خربزه
از میوه های مشهور اصفهان که در روستای سین گرگاب بعمل میآمد و بسیار پر آب و خوشمزه بود خربزه است این محصول از پوسته نازک زرد رنگ و بسیار شکننده ای برخوردار بود و با کمترین فشار از هم باز میشد
کشاورزان برای جلوگیری از ترک برداشتن و شکسته شدن پوسته خربزه اجازه عبور اتومبیل از نزدیکی مزارع خربزه را نمیدادند زیرا لرزش ناشی از عبور خودرو پوسته نازک و لطیف آنرا میشکست
خربزه گرگاب از عطر و طعم فوق العاده ای برخوردار بود و
بندرت میتوان خربزه ای با عطر و لطافت آن پیدا کرد
شرح زیر از ویکی پدیا گرفته شده است
گیاهی از تیره کدوییان که میوهاش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقههایش روی زمین میخوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است.
خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A،C و سلولز است. به طورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز میشود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند. و بهترین نوع آنها شیرین ترین و کم تفاله ترین آنهاست به طوری که به راحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماریها تجویز و خوردن آن به هضم غذا کمک میکند و گرمک برای یرقان و یبوست مفید است. خواص خربزه ـ رفع کننده یبوست و کمک کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونی و سنگ مثانه و تولیدکننده عرق در بدن.
تقویت کننده مثانه و دفع کننده زخمهای داخلی برای درمان کک و مک و لکهای صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.
برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر میخورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد.
خوردن خربزه کال در کسانی که معدهای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد. این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تبهای صفراوی میشود. زیاد خوردن آن هم تولید گرمی میکند.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مضر است. افراط در خوردن خربزه تولید ورم روده میکند.
خواص خربزه از نظر احادیث: در آن درد و ناراحتی نیست طعام، نوشابه، میوه، گیاه خوشبو، اشنان، خوشبو کننده و نان خورش است. بر باه میافزاید مثانه را میشوید در روایتی وارد شده خربزه سنگ مثانه را ذوب میکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر